Aku no Hana

It has been a while I got this excited for an anime. In fact, I can't remember the last anime that got me all worked out like this. Needless to say, I think Aku no Hana is a very awesome anime. I definitely recommended it to everyone.

A Year Older: Again

It’s that day when I got another level up in life. I’m turning a year older again today. So many things have changed in a course of a year. I read what I wrote on my birthday last year and I almost choked with laughter at how ridiculous everything sounds.

Goodbye 2012 and Hallo 2013

So overall, year 2012 has indeed been kinder to me. I have achieved what I set out to achieve but most importantly, I unexpectedly found love which is easily the highlight of the year for me.

Light Writings: Love II

I need an outlet to express how I feel nowadays. To be honest, things are going too good for me at the moment to the point that I am sort of living in fear for I do not want these extremely good feelings, and the love I have for him to end. If all these are gone tomorrow, there is a big probability that I might lose sanity.

Light Writings: Crush II

Welp, looks like we are having this conversation again after so many years. Well 2 years and 3 months to be exact. The last time I wrote about my crush, I was in a different state of mind where I know it can be nothing more than just that, a crush.

28 June 2007


The film was FUCKING AWESOME!!!

It's worth the 20 years of waiting.

Michael Bay does not disappoint.

There are no boring scene in this movie. Not even once. You will be on edge throughout the whole movie. The slow-mo scene makes me wanna weep, every single time. It contain the best SFX in history. AMPAS may as well just hand ILM the Oscar now, as no film will even come close.

I am a proud Megatron/Decepticons fans so I was a tad disappointed that the fighting scene between the Decepticons and Autobots aren't as mega as I hope it to be. Oh well, I guess I just have to watch the movie again and again then to quench my inner hunger for them. Hehe...

I have two favorite moments in the movie. The first one I had already mentions (the slow-mo scene when Bonecrusher and Prime fight). The other one was when the Autobots were trying to hide from Sam's parent. Look forward for these two scenes on your next visit to watch the movie. You'll be in awe.

I would have given it all the stars in the world if you ask me how many rating stars they deserved.

My oh my, go and watch this insanely awesome movie even if you never watch the cartoons before. Easily the movie of the year. Make sure either you booked your ticket first or buy it earlier, otherwise you wouldn't get a ticket.

p/s: They said there would be a sequel. Can't fucking wait!

17 June 2007

United States GP

Scuderia Ferrari Marlboro drivers Felipe Massa and Kimi Raikkonen finished a solid third and fourth in the heat of Sunday's US Grand Prix at Indianapolis, seventh round of the FIA's Formula One World Championship. The pair finished 11.3s behind the all-powerful McLaren Mercedes pairing of Lewis Hamilton and Fernando Alonso who were just as close as the Ferrari pair for most of the 73 lap race.

The McLaren duo shot off the front row of the grid at the start in front of a noisy and enthusiastic crowd, and although Alonso challenged, it was Hamilton who held onto the lead in the first corner. Massa slotted into third place but Raikkonen lost two places off the grid, the only front runner on the harder Bridgestones.

At the end of first lap, Hamilton led from Alonso, with Massa in third, followed by Nick Heidfeld's BMW fourth and Heikki Kovalainen's Renault. Raikkonen came round sixth, with Jarno Trulli seventh and Giancarlo Fisichella in eighth.

However, Fisichella went off on the next lap at turn four, handing his place to Mark Webber. Rubens Barrichello, Ralf Schumacher and David Coulthard were all eliminated when they tangled at the first corner.

Over the first 20 laps, the gaps generally opened up: the McLaren were 3.9s apart, 3.1s ahead of Massa. Heidfeld managed to stay in touch with the Ferrari, but left Kovalainen behind, the Finn being pushed hard throughout by compatriot Raikkonen. This pair were nearly nine seconds ahead of Trulli and then Webber.

Hamilton, Massa and Heidfeld were the first to pit on lap 21, followed by Alonso on lap 22, Raikkonen came in on lap 24 and Kovalainen on lap 27. That left the McLarens in the lead, ahead of Trulli and Webber who hadn't yet stopped. Massa was now fifth, ahead of Rosberg and Raikkonen, who had overtaken Heidfeld after the pit stops. When Trulli and Webber stopped around the 30 lap mark, Raikkonen was up to fifth place but stuck behind Rosberg who was on a one-stop strategy.

The McLarens had a tremendous middle stint, with Hamilton suffering tyre graining, so that Alonso got very close, the pair even running side-by-side on one lap down into the first corner. Massa was 11s further back but only about five seconds ahead of Rosberg - still yet to stop on lap 40 - and Raikkonen.

But when Rosberg made his stop, Raikkonen was soon gaining strongly on his teammate. By the second stops, he was just 1.7s behind Massa. Alonso stopped first on lap 50, then Hamilton and Raikkonen, and Massa on lap 52. At the end of the stops, the McLarens were just 1.7s apart but the pair were 14s ahead of the Ferraris who were 1.2s apart with 20 laps to go.

During the final stint, the McLarens were never more than a couple of seconds apart but 13s ahead of the Ferraris. The Ferraris were inseperable in the final stint and finished a sound third and fourth, while Kovalainen had another solid showing in fifth place. Rosberg should have been sixth but suffered an oil leak and fire just four and a half laps from the flag, which handed sixth to Trulli, seventh to Webber and eighth place to BMW Sauber rookie Sebastien Vettel, whose teammate Heidfeld retired with 18 laps to go with a hydraulic problem.

Massa stays in third place in the Drivers' series but now nine points behind second placed Alonso, while Raikkonen is a further seven points behind. McLaren have a lead of 35 points over Ferrari in the Constructors' series.

source: Ferrari Press Office

11 June 2007

Movie mania

It has been a while since my last post. For some reason, only known to me and my closest acquaintance, I disappeared from the face of the earth for a while(figuratively speaking of course). Hehehe, no I didn't go that near to hell on my trip to self discovery.

So the summer blockbusters are in full swing. For three straight weeks I have been very busy catching up to the latest blockbuster releases; Pirates of the Carribean: At World's End, Shrek3 and the latest Ocean 13. Busy busy busy!

Meh, you didn't need to know my review. I would definitely be biased. It's Johnny Depp's movie for God' sake! But honestly, even if you are not Depp's fans you couldn't miss this movie for the world! Of course first you have to watch the first two films otherwise it would be a futile attempt. If you haven't catch any of this movie's trilogy series yet, smack your head once because you deserved it.

I tell you now to forget your plan to watch Shrek 3. I barely laugh throughout the movie. The plot was so predictable and the new characters does not bring the same amount of 'umpphhh' that we had seen and love in Shrek 2. Those who said this movie is worth to spend your money on must be scheming on you. Beware!

This is definitely a must watch movie for all Ocean's lover out there. Damon still manage to tickles my funny bones, Clooney and Pitt still gorgeous as ever, the two brothers remains two of my favorite characters and the plot is superb. Although I must say that I enjoyed Ocean's Eleventh the best. There are no Julia Robert or Zeta Jones in this movie but both Clooney and Pitt did talk about them. I wouldn't want to say how the story goes. You just have to watch it yourself to love it.

Upcoming must watch movies that are in my list are: Surf up, Transformers (tangkap leleh bila tengok dia punya trailer. Gila tak sabar dah ni), Die Hard 4.0, Harry Porter, Simpsons and Ratatoullie.

We are reunited at last

After nearly ten years I haven't heard or seen him, last fortnight, by God's grace we found each other again.

I guess that last episodes of my life is a blessing in disguise. Alhamdulillah.

p/s: uwaaa rindu kat hang Lintah!!

10 June 2007

Canadian GP

Perlumbaan Grand Prix Kanada bermula tanpa sebarang kemalangan. Cuaca yang baik menyambut pemandu-pemandu Formula One di litar Gilles Villeneuve. Hamilton memecut laju untuk mendahului perlumbaan. Alonso melakukan kesilapan pada awal permulaan apabila beliau cuba untuk memintas Hamilton lalu membenarkan Heidfeld untuk memintasnya. Massa pula berada ditempat keempat. Raikkonen kehilangan tempatnya kepada teman sepasukannya dan juga Rosberg. Dengan Heidfeld di tempat kedua, Hamilton tiada masalah untuk menjarakkan jurang antaranya dengan Alonso.

Button tidak dapat memulakan perlumbaan apabila keretanya tidak dapat meninggalkan petak permulaannya. Beliau merupakan pemandu pertama yang terkeluar daripada perlumbaan Grand Prix Kanada.

Speed terpaksa keluar dari perlumbaan pada pusingan ke-9 apabila Wurz melanggar beliau menyebabkan kerosakan kepada pada bahagian depan keretanya. Wurz turut mengalami kerosakan di bahagian rear wing.

Kedudukan sepuluh pemandu teratas pada pusingan ke-10 ialah Hamilton, Heidfeld, Alonso, Massa, Rosberg, Raikkonen, Fischella, Kubica, Sato dan Trulli. Hamilton mendahului dengan beza masa 7.7 saat diataranya dan Heidfeld.

Kesilapan yang dilakukan Alonso akan menyebabkan kerugian besar untuk beliau dari segi Kejuaraan Pemandu. Kemungkinan Alonso mula merasakan tekanan daripada Hamilton. Beliau tahu jika Hamilton memenangi perlumbaan ini ia akan menaikkan jati diri Hamilton. Oleh itu ia akan menjadi sukar untuk beliau untuk mengawal keadaan kelak. Namun ironinya untuk jangka panjang, kesilapan hari ini akan menghantui Alonso untuk perlumbaan-perlumbaan akan datang terutamanya Grand Prix USA, litar yang paling kurang Alonso gemari. Beliau pasti tidak dapat memaafkan dirinya sendiri ketika ini atas kesilapan tersebut.

Alonso melakukan kesilapan yang sama dilakukannya di selekoh pertama pada awal permulaan beberapa kali sekaligus membenarkan Massa untuk memintasnya untuk tempat ketiga pada pusingan ke-17.

Seperti yang dijangka Heidfeld adalah pemandu pertama masuk ke pit pada pusingan ke-20 untuk pitstop rutin pertama beliau. Beliau kembali ke litar dihadapan teman sepasukannya Kubica.

Hamilton masuk ke pit untuk pitstop rutin pertama beliau pada pusingan ke-21 dan kembali ke litar di tempat ke-4 di belakang Massa, Alonso dan Rosberg.

Safety Car dikeluarkan pada pusingan ke-22 apabila Sutil melanggar dinding di selekoh empat bagi membenarkan marshal membersihkan debris dan mengalihkan keretanya dari litar. Alonso dan Rosberg masing-masing masuk ke pit untuk pitsop rutin mereka sebaik sahaja Safety Car dikeluarkan.

Ini peluang yang baik untuk Alonso menebus kesilapan beliau. Hamilton pasti berasa kecewa kerana jurang masa yang dikumpul beliau hilang begitu saja. Perlumbaan kembali kepada sifar dan terbuka untuk memberi peluang kepada Hamilton, Massa dan Alonso memenangi perlumbaan ini

Hamilton masih mendahului perlumbaan dengan Heidfeld ditempat kedua apabila Safety Car masuk ke pit pada pusingan ke-25.

Kubica mengalami kemalangan besar pada pusingan ke-26 dan Safety Car kembali dikeluarkan. Pasukan keselamatan segera bergegas ke tempat kejadian.

Kebanyakan pemandu masuk ke pit untuk pitstop rutin masing-masing akibatnya kedudukan pemandu kucar-kacir.

Alonso dan Rosberg dikenakan hukuman 10 saat dalam pit kerana masuk ke pit ketika Safety Car pertama dikeluarkan. Nampaknya hari ini bukan hari Alonso untuk memenangi perlumbaan Grand Prix Canada.

Safety Car kedua kembali ke pit pada pusingan ke-33. Hamilton dan Heidfeld masih kekal di tempat pertama dan kedua. Kedudukan seterusnya ialah Alonso, Rosberg, Davidson, Schumacher, Webber, Massa, Fisichella and Raikkonen. Davidson dan Schumacher masing-masing masih belum masuk ke pit untuk pitstop rutin mereka manakala Alonso dan Rosberg masih belum menjalani hukuman penalti mereka.

Alonso dan Rosberg masuk ke pit untuk penalti mereka pada pusingan ke-36.

Kedudukan lapan pemandu teratas pada pusingan ke-40 ialah Hamilton, Heidfeld, Webber, Massa, Fisichella, Sato, Raikkonen dan Kovalainen.

Alonso memintas Kovalainen untuk tempat kelapan pada pusingan ke-42. Massa dan Fisichella pula disiasat oleh stewart kerana mereka keluar dari pit ketika lampu pit masih merah.

Kubica dihantar ke hospital besar berhampiran namun beliau dalam keadaan sedar dan stabil. Menurut laporan perubatan, Kubica tidak mengalami sebarang kecederaan serius dan akan dikeluarkan pada hari Isnin. Walaubagaimanapun, ada kemungkinan beliau tidak dapat memandu untuk Grand Prix USA yang akan datang. Jika begitu, BMW Sauber perlu mencari pengganti sementara untuk beliau.

Pusingan ke-48 melihat Heidfeld kembali ke pit untuk pitstop rutin kedua beliau. Beliau kembali ke pit di tempat ketiga. Hamilton pula ke pit pada pusingan berikutnya dan kembali mendahului perlumbaan.

Giliran Albers pula melanggar dinding pada pusingan ke-49 menyebabkan Safety Car sekali lagi dikeluarkan.

Massa dan Fisichella pula dikenakan bendera hitam kerana melanggar lampu merah di pit ketika keadaan Safety Car pada pusingan ke-51. Keadaan yang sama berlaku beberapa tahun lepas apabila Montoya melakukan kesilapan yang sama. Berita buruk bagi Ferrari dan Massa dari segi Kejuaraan Pengeluar dan Pemandu namun berita baik bagi Alonso dan McLaren untuk memaksimakan kutipan mata.

Alonso dan Raikkonen masuk ke pit untuk pitstop rutin kedua mereka pada pusingan ke-53 dan Alonso berjaya memintas Raikkonen ketika di dalam pit.

Safety Car kembali ke pit pada pusingan ke-54. Hamilton masih mendahului namun sebelum sempat beliau menamatkan satu pusingan, Safety Car sekali lagi dikeluarkan ke litar kerana marshal perlu mengalihkan kereta Liuzzi. Alonso pula kehilangan tempat ketujuh beliau kepada Raikkonen dan Schumacher apabila beliau sekali lagi terbabas di selekoh pertama. Kemudian Trulli pula melanggar hadangan tayar diselekoh pertama pada pusingan ke-58.

Safety Car masuk ke pit pada pusingan ke-60 dengan Hamilton masih mendahului dan Heidfeld di tempat kedua. Barrichello di tempat ketiga dengan Wurz dibelakangnya. Kovalainen, Raikkonen, Schumacher dan Alonso melengkapkan tempat kelapan teratas.

Alonso segera memintas Schumacher pada pusingan ke-60 untuk tempat ketujuh.

Pusingan ke-63 giliran Barrichello untuk pitsop rutin terakhir beliau. Wurz kini berada ditempat ketiga dan menaikkan Sato ke tempat kelapan untuk memungut mata terakhir perlumbaan.

Sato berjaya memintas Schumacher untuk tempat ketujuh pada pusingan ke-66 dan kemudian memintas Alonso untuk tempat keenam pada pusingan ke-68.

Hamilton melepasi garisan penamat ditempat pertama selepas mengharungi perlumbaan yang sukar dengan kemalangan demi kemalangan berlaku sepanjang perlumbaan. Heidfeld turut melakukan tugas dengan baik untuk mengakhiri perlumbaan di tempat kedua sementara Wurz ditempat ketiga walaupun dengan kerosakan rear wing pada keretanya. Kovalainen berada di tempat keempat dengan Raikkonen dibelakangnya. Sato mengutip 3 mata di tempat keenam, Alonso ditempat ketujuh dan Schumacher mengutip mata akhir perlumbaan ditempat kelapan. Hanya 12 kereta daripada 22 kereta berjaya menamatkan perlumbaan ini.

Ini merupakan satu perlumbaan yang baik dan bersih dari Hamilton Kini Hamilton mendahului 8 mata daripada Alonso dalam Kejuaraan Pemandu. Dengan hanya 6 perlumbaan dalam kariernya, British rookie yang hanya berusia 22 tahun ini telah mencipta sejarah baru dalam Formula One.

Selepas mengakhiri 5 perlumbaan berturut-turut di tempat kedua, akhirnya beliau berjaya memenangi perlumbaan pertama beliau. Tidak ramai yang menyangka kemenangan pertama datang begitu cepat untuk anak didik Ron Dennis ini. Namun yang pasti akan ada lebih banyak kemenangan menanti beliau untuk masa yang akan datang.

Heidfeld memulakan dan mengakhiri perlumbaan ditempat kedua. Ini adalah podium pertama untuk pasukan BMW Sauber tahun ini, dan podium keenam untuk Heidfeld sepanjang karier Formula One beliau. Podium ini adalah keputusan terbaik bagi pasukan BMW Sauber setakat ini. Hari ini adalah hari yang masam manis untuk BMW Sauber dengan keputusan baik Heidfeld sementara Kubica masih dirawat dihospital.

Pusingan ketujuh Formula One akan berlangsung di Indianapolis, USA minggu hadapan. Alonso mempunyai tugas yang berat untuk mengejar teman sepasukannya. Kejuaraan kini semakin sukar diramal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...